Ha kanapé vásárlását tervezi számos tényezőt érdemes megfontolnia. Ezek: ár-érték, méret, szín, formavilág és funkcionalitás. Talán a legfontosabb az ár-érték arány. Akciósan is lehet jó minőséget kifogni, és bizony egy drága kanapéval is befürödhetünk.

Kanapé típusok

Kanapé vásárlás

Ha kanapé vásárlását tervezi számos tényezőt érdemes megfontolnia. Ezek: ár-érték, méret, szín, formavilág és funkcionalitás. Talán a legfontosabb az ár-érték arány. Akciósan is lehet jó minőséget kifogni, és bizony egy drága kanapéval is befürödhetünk. Érdemes valós referenciákat, megbízható ismerősök tapasztalatait figyelembe venni és/vagy olyan boltot keresni, ahol valóban ki is próbálhatjuk a bútort. Szintén fontos a méret. Ha tehetjük, minél nagyobbat vegyünk, mert azok még kényelmesebbek, vendégágynak is jobban használhatóak. Persze ha a tér korlátoz bennünket, ne erőltessünk egy 2×2 méteres kanapét egy kis helyre, mert a zsúfoltság sosem jó. Ekkor inkább helyezzük a hangsúlyt a praktikumra, a funkcionalitásra, ötletes kinyithatóság/összecsukhatóság, okosan elhelyezett fiókok.

Ne felejtsük el átgondolni, hogy a kanapét és a környékét hogyan tudjuk tisztítani, hogyan férünk például az ablakhoz, milyen messze van a kandallótól stb.. A szín és formavilág (U vagy L alak) természetesen egyénfüggő, de itt is érdemes törekedni a megfelelő összhatásra, hiszen egy kanapé általában a nappali „ura”, az ízlés egyik fokmérője.

Kanapék formája és anyaga

Ne felejtsük el átgondolni, hogy a kanapét és a környékét hogyan tudjuk tisztítani, hogyan férünk például az ablakhoz, milyen messze van a kandallótól stb.. A szín és formavilág (U vagy L alak) természetesen egyénfüggő, de itt is érdemes törekedni a megfelelő összhatásra, hiszen egy kanapénk általában a nappali „ura”, az ízlés egyik fokmérője. Magunknak, de a vendégeinknek is szinte biztos, hogy ez fog elsőnek szemet szúrni, főleg, ha abba telepednek le. A komfortot, a tartósságot, a megjelenést és persze az árat is nagyban befolyásolják a felhasznált anyagok. Ma a legnépszerűbbek az ún. kombinált típusok, amelyekben vegyesen találunk bőr/textilbőr és sima szövet/zsenília részeket. A kanapé.net-nél kapható, modern textilbőr kanapéktól sem érdemes tartanunk, ezek már ún. lélegző kárpitokkal készülnek, egyes tulajdonságaikban (pl. tisztíthatóság) jobbak, mint a hagyományos bőrkanapék.

Összességében, ha kanapét vásárolunk, mindenképpen gondoljuk át, hogy mekkorát, milyen típusut tudunk elhelyezni otthonunkban. A vásárláshoz minden segítséget meg kapunk a kanape.net oldalon.

Web: kanape.net

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.